A mai bejegyzésben egy olyan témáról lesz szó, ami életében legalább egyszer minden embert érint: ingatlanvásárlás, vagy a másik oldalról megközelítve, az ingatlan eladása.

Ugye nem kell bemutatni magát a folyamatot, eladói oldalról a legfontosabb különbség az, hogy megbízunk-e egy ingatlanközvetítőt, vagy mi magunk próbáljuk értékesíteni az ingatlanunkat. Ez nem egy ingatlanos blog, ezért nem is erre hegyezném ki a bejegyzést, sokkal inkább a hogyanra.

Ha szerencsések vagyunk és van egy nagy ELADÓ feliratú táblánk a ház falára kihelyezve és pont arra jár egy potenciális érdeklődő, akkor a további olvasás felesleges. De valljuk be, ez a ritkább eset.
Többnyire egy (vagy több) ingatlanos portálon hirdetjük az ingatlanunkat, az esetek nagy százalékában fotókkal. És most értünk el ahhoz a ponthoz amiért ez a bejegyzés létrejött – mit lát az érdeklődő? Fel tudjuk-e kelteni az érdeklődését a leírás- és nem utolsó sorban a feltöltött fotók alapján.

Ma már egyre elfogadottabb – sajnos egyelőre még csak drágább ingatlanok esetén -, hogy egy hozzáértő fotósra bízzuk az ingatlan fotózását, videózását.
Hogy miért? Az alábbi példa jól szemlélteti  a különbséget. Ti melyiket választanátok?

Ezt?

Vagy ezt?